Erhvervsakademi Sydvest og lokale aktører revolutionerer læring med virtual reality i Tønder

Foto: Tønder kommune.
dato

Anvendelse af virtual reality teknologi transformerer undervisningen og forskningen i Tønder Kommune

Erhvervsakademi Sydvest i Tønder går foran med nytænkende undervisningsmetoder, hvor datamatikerstuderende nu anvender virtual reality-briller. Dette innovative skridt tages med henblik på at udstyre studerende med evner til at navigere i fremtidens arbejdsmarked og tackle mentale udfordringer.

Forskningens Døgn, som er en landsdækkende videnskabsfestival, bringer yderligere fokus på anvendelsen af virtual reality (VR) i læring og forskning. Arrangementet, der involverer aktører såsom UC Syd, EASV i Tønder, og SDU i Sønderborg, vil vise forskningsbaserede anvendelser af VR. Fra SDU's forskning i brugen af VR til at reducere præsentationsangst til EASV's anvendelse i onlineundervisning og UC Syds pædagogiske implementering ved social angst, understreges VR's alsidighed.

I et samarbejde mellem Tønder Kommune og de lokale videregående uddannelsesinstitutioner inviteres unge til at opleve dagen som forskere. Med fokus på anvendelse af VR i bekæmpelse af stress, mistrivsel, og i undervisningsøjemed, vil workshops fremvise dette teknologiske fremskridts potentialer. Borgmester Jørgen Popp Petersen fremhæver engagementet i ungdommens trivsel og fremtid som af central betydning for kommunes deltagelse.

Detaljerne omkring arrangementet er fastsat. Det vil finde sted i MIND FACTORY by ECCO på Martin Hammerichsvej 1 i Tønder, den 19. april 2024 fra kl. 08.00 til 13.15. Pressen opfordres til at deltage for at dække begivenhederne, hvilket inkluderer muligheder for interviews og fotografering. For yderligere oplysninger kan Anne-Sofie Dideriksen fra MIND FACTORY kontaktes.

Forskningens Døgn stiler efter at øge både interessen og forståelsen for forskningens afgørende rolle i samfundet gennem arrangementer som dette. Festivalen appellerer til et bredt publikum og inkluderer dem, der måske ikke dagligt beskæftiger sig med forskning, med henblik på at fremme en generel videnskabelig nysgerrighed og forståelse.

https://www.toender.dk/din-kommune/nyheder-og-presse/nyheder-og-pressemeddelelser/videnskabsfestival-saetter-fokus-pa-virtual-reality-mod-stress-og-mistrivsel-13805104/

Kilde: Tønder Kommune